Achtergrond

Na mijn studie medische biologie/biomedische wetenschappen ben ik, als projectleider, 17 jaar intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. In 2018 heb ik besloten om te stoppen met mijn baan en te starten met Food Move Mind. Nu kan ik me bezighouden met dat wat me nauwer aan het hart ligt: preventie en de invloed van leefstijl op je gezondheid. Mijn studie en de ervaring die ik in mijn vorige banen heb opgedaan, kan ik hierbij goed gebruiken.

Daarnaast ben ik opgeleid tot gecertificeerd mindfulness trainer.

Drijfveer

Van jongs af aan ben ik intensief bezig geweest met sporten. In mijn jeugd heb ik op nationaal niveau getennist, dus sport was een groot onderdeel van mijn leven. Toch koos ik ervoor om hier niet mee door te gaan, maar me te richten op mijn studie.

Eenmaal aan het werk binnen klinisch onderzoek, ben ik me in mijn vrije tijd steeds meer gaan verdiepen in de combinatie van voeding, beweging en mentale training.  En dan met name de invloed daarvan op je gezondheid. Het is mijn persoonlijke drijfveer om meer aandacht te vragen en uitleg te geven over welke impact leefstijl op je gezondheid heeft. En welke stappen tot verandering je hier zelf in kunt nemen.

Daarnaast ben ik ook in de sport weer actief. En geef ik via 2Mynds mentale trainingen en workshops aan sporters, ouders van sporters en coaches.

Tijdens de adem- en koudetrainingen werk ik samen met mijn zus Yvonne Bax, haptotherapeut en (oud-) fysiotherapeut. Het is bijzonder om samen mensen te helpen om stappen vooruit te zetten in hun fysieke en mentale fitheid.

Drs. Liane Bax

Medisch Bioloog