Tijdens mijn werk als fysiotherapeut ben ik mij steeds meer gaan interesseren voor wat mensen zowel letterlijk als figuurlijk beweegt. Regelmatig zag ik mensen met lichamelijke klachten die veroorzaakt werden, doordat ze niet goed naar hun lichaam luisterden. Ik vroeg mij dan steeds vaker af hoe het kwam dat mensen niet naar hun lichaam luisterden. Konden ze het niet horen of negeerden ze het? Ook zag ik dat lichamelijke klachten weer veel invloed konden hebben op hoe mensen zich voelden.

Dit alles bij elkaar heeft ertoe geleid dat ik in 2010 ben gestart met de opleiding voor haptotherapie. In 2015 heb ik deze opleiding afgerond.

Met behulp van de haptotherapie kan ik mensen helpen om beter in contact te komen met zichzelf en zichzelf te voelen. Dit helpt om inzicht te krijgen in je eigen handelen en te voelen wat dit met je doet. Op die manier kun je blijven doen wat goed voelt en veranderen wat niet goed voelt om zo beter voor jezelf te zorgen.

Naast mijn werk in mijn eigen haptotherapiepraktijk, geef ik samen met mijn zus, Liane Bax, adem- en koudetrainingen. Het is mooi om hier samen, elk vanuit onze eigen expertise, invulling aan te kunnen geven.

Yvonne Bax

GZ haptotherapeut en fysiotherapeut